top of page
Buscar
  • Foto del escritorLlunnalia

LA MEDITACIÓ A LES ESCOLES


En els últims anys, la ciència mèdica ha descobert que el mindfulness pot millorar la salut mental, emocional, social i físic i el benestar dels adults però també dels joves .

Els neurocientífics han descobert que la pràctica a llarg termini altera l’estructura i funció del cervell per millorar la qualitat de pensament i sentiment.


Per això moltes escoles han començat els últims anys a incorporar uns minuts de meditació a les seves rutines diàries. S’hi poden dedicar només dos minuts, però un cop fet, els estudiants gairebé sempre estan més preparats per dur a terme la seva jornada escolar.


La meditació és una tècnica que proposa exercitar la ment mitjançant la pràctica de la consciència, és a dir, l'exercici de la meditació permet concentrar l'atenció envers el teu interior, en la respiració o en un pensament concret per aconseguir la relaxació, la quietud i el més important, deixar de viure en fets passats o futurs, i viure EL PRESENT.


Però, com meditar?


Hi han tantes maneres de meditar com colors a la natura. Només has de relaxar-te, ser conscient de la teva respiració i deixar de jutjar. No creguis que ho estàs fent malament perquè et sorgeixin milers de pensaments, és completament normal! La clau de la meditació és no quedar-se enganxat a cap mena de judici, deixar passar i tornar a centrar-se en la respiració, encara que ho haguem de fer mil cops!


Quins avantatges té la meditació en la infància?


- La meditació els dóna una important eina per arribar a la calma i la tranquil·litat.

- Ajuda a entrenar la concentració, així que els serà més senzill centrar-se en el que és important.

- Els ajuda a ser més conscients de les seves emocions i per tant de la seva vida.

- Amb la meditació aprendrà a estimar-se més.

- Els seus nivells d'estrès i/o ansietat disminuiran.

- Els ajudarà a dormir millor.

- La meditació exercita l'empatia i l'agraïment.

- Millorarà el seu sistema immunològic.

- I el més important, serà més FELIÇ.


Oi què és un bon moment per començar a practicar?

...


bottom of page