top of page
Buscar
  • Foto del escritorLlunnalia

PRESENTEM L'AGENDA TECNOLÒGICA A LA UPC


UNA EINA PER FOMENTAR LA IGUALTAT DE GÈNERE A LES UNIVERSITATS

L'objectiu és que les alumnes de Primària triïn carreres científiques


Fomentar la igualtat de gènere a la universitat tot incentivant les alumnes de Primària a triar carreres de l'àmbit científic i tecnològic, un entorn que a hores d'ara encara es troba molt masculinitzat : Aquest és l'objectiu de la nostra Agenda Tecnològica que hem dissenyat en col-laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i es començarà a comercialitzar a partir del dia de Sant Jordi.


"Es tracta d'una eina adreçada a tot l'alumnat de Primària que ara té entre 9 i 12 anys, però especialment a les noies. L'objectiu és conscienciar-les des de ben joves que elles també poden ser enginyeres, científiques o arquitectes. És un primer pas per fer una societat més igualitària", explica el gerent de Llunna Edicions, Lluís Valldeneu, que valora positivament el fet d'haver pogut desenvolupar aquest projecte de la mà de la UPC. "Hi vam entrar en contacte a través de l'Agenda de les Emocions, una de les agendes escolars temàtiques que hem editat durant els darrers cursos i on incorporem con-tinguts específics pensats perquè els alumnes els treballin a classe. La universitat s'hi va fixar, i ens va proposar la possibilitat de desenvolu-par una agenda que ajudés a pal-liar la manca d'alumnat femení a les carreres de tipus científic i tecnològic", recorda el nostre Director.


Seguint els models d'agendes escolars que desenvolupem habitualment, l'Agenda Tecnològica presenta cada setmana la fitxa d'una dona científica d'origen català, n'incorpora una breu biografia i proposa una activitat relacionada amb el seu àmbit professional. "Es tracta de proporcionar a les noies referents que puguin ínspirar-les a l'hora de decidir el seu futur", apunta Valldeneu.

Presentació de l'Agenda Tecnològica a la UPC
Lluís Valldeneu presentant l'Agenda tecnològica a la UPC

La presentació oficial de l'Agenda Tecnològica va tenir lloc el mateix día de Sant Jordí a la seu de la UPC a Barcelona comptant, entre d'altres, amb la presència del rector de la universitat, Francesc Torres. "Que una institució d'aquest nivell ens hagi vingut a buscar per des-envolupar plegats un recurs a favor de la igualtat de gènere, per nosaltres és un motiu d'orgull, i no deixa de ser un reconeixement a la feina ben feta", destaca Valldeneu.
L'agenda, pensada en aquesta primera edició per al curs 2021/2022, es distribuirà en una primera fase arreu de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, i posteriorment arreu de l'Estat espanyol —a hores d'ara se n'està preparant una versió en castellà—. "Quan l'hem anat a presentar a les diferents escoles de les quals som proveïdors, la rebuda ha estat molt positiva", afirma

Valldeneu.


Tot i que el principal canal de distribució seran els mateixos centres escolars, també es podrà adquirir en llibreries. "A partir d'aquí, la nostra intenció és donar continuïtat al projecte i editar cada any una nova Agenda Tecnològica amb continguts diferents", avança en Lluís.


Res ens faria més feliços que tenir ben aviat entre les pàgines de futures agendes tecnològiques a alguna de les noies a qui haguem inspirat.


Llunna Edicions

Univers Llunnaliabottom of page